Medicare Kliniek – Nijlen

Abdominale Chirurgie

Deze medische specialisatie behandelt aandoeningen van de buikholte en buikwand waarbij een operatieve aanpak nodig kan zijn.

Dr. Peter-Jan Vancoillie heeft een bijzondere interesse in aandoeningen van de dikke darm alsook in proctologische problemen. 

Kleine heelkunde: excisie naevus, lipoom en atheroomcyste, tot wigexcisie voor ingegroeide teennagel

Liesbreuk, dijbreuk en navelbreuk

Galblaaslijden

Aandoeningen van de dikkedarm (bv. diverticulitis en dikkedarmkanker)

Aandoeningen van de bekkenbodem (bv. verzakkingen van de endeldarm en fecale incontinentie)

Procotologie (aambeien, fissuur en fistel)

Onze abdominaal chirurg

Dr. Peter-Jan Vancoillie

Op 1 januari 2024 startte dr. Peter-Jan Vancoillie in het Heilig Hartziekenhuis Lier als algemeen en abdominaal chirurg.

Hij studeerde geneeskunde aan de KU Leuven. In augustus 2022 behaalde hij zijn bijzondere beroepstitel Heelkunde. Daartoe volgde hij een opleiding in UZ Leuven, het OLV Aalst, het ZOL (Genk) en het MMC (Veldhoven, NL).

Nadien verdiepte hij zich verder in de colorectale chirurgie bij het team van prof. dr. A. D’Hoore (UZ Leuven). Tot slot legde hij zich toe op de behandeling van complexe perianale fistels in het ETZ, Tilburg (NL) bij dr. D. Zimmerman.

Dr. Vancoillie heeft een bijzondere interesse in de behandeling van tumoren van de dikke darm en het rectum, van proctologische problemen zoals perianale fistels, en van functionele problemen zoals verzakkingen van de endeldarm en fecale incontinentie.

.

Klaar voor een afspraak?

Bel ons op 03/772.71.15 of maak je afspraak online. Dokter Vancoillie consulteert tweewekelijks op vrijdagvoormiddag.